Identifiera stärkelse och protein | Labbrapport

- Komvux
- Naturkunskap 2
- Inget betyg givet
- 3
- 868
Identifiera stärkelse och protein | Labbrapport
En labbrapport som undersöker och identifierar stärkelse och proteiner i ett antal livsmedel. Detta görs genom att använda sig utav bl.a kaustiksoda och jodopax.
Innehåll
Laborationsrapport
- Sammanfattning
- Syfte
- Material
- Utförande
- Resultat
Utdrag
Till del ett där jag har undersökt varor för att ta reda på om det finns stärkelse har jag använt mig utav:
Potatismjöl
Plastglas i två olika storlekar
Jodopax
Potatis
Rivjärn
Plastskedar
Hushållssil
Glasburk
Papptallrik
Kastrull
Min spis
Till del två där jag undersökte vilka varor som innehåller protein använde jag mig utav:
Ett ägg
Ett dl-mått, en matsked, en tesked och ett kryddmått
Ett litet plastglas
En termometer
Kastrull
Mjölk 1,5%
Ättika
Filter med tratt
kryddburk
Lättmjölk
Vispgrädde
Utförande: I den här laborationen har jag tagit hjälp av enkla metoder, jag utförde allt i mitt kök. Alla tester gjorde jag både själv och med hjälp av min sambo då jag har stor respekt för dem lösningar som skulle blandas. Jag följde mina uppgifter och förde anteckningar efter varje uppgift... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in