Integration och förbättring av Blomsterängen | Rapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Barn- och fritidsprogrammet (BF) Årskurs 1
  • Samhällskunskap 1a1
  • C
  • 9
  • 2968
  • PDF

Integration och förbättring av Blomsterängen | Rapport

En rapport om ett projekt där integration i ett boendeområde planeras utifrån olika kulturella skillnader och likheter. Eleverna vill ge de boende förståelse för olika etniska bakgrunder och försöka bygga nya vänskapsband genom olika projekt och aktiviteter. Intervjuer med 4 personer från samhället ger en förankrad verklighetsbild av situationen.

Ta hänsyn till bristfälligt språk och grammatik.

Innehåll

Svenska språket
Aktviteter
Träna svenska med andra föräldrar
Kulturella frågor (Tankar om fördomar)
Personlighet
Föreläsa
Fritids
Personliga intervjuerna
Källor

Utdrag

Våra negativa fördomar är en av några faktorer som skapar ganska ofta etniska och rasistiska konflikter mellan människor i dagens samhället. Alla har fördomar. Men det är hemskt när fördomarna utvecklas till hat och diskriminering som de blir till ett stort problem. Vi vill rasera fördomar och att ge sanna kunskaper om olika kulturer. Ungdomars tankar och åsikter har påverkats av okunskap om främmande människor från andra kulturer, religioner och nationaliteter.
Aktiviteter
1) Träffas varje vecka med människor som kommer från annat land. Genom träffarna får personer lära känna varandra. Varje träff blir en resa till ett nytt land och en ny kultur. Gruppen ger dem chansen att få veta mer om andra kulturer och nationaliteter. Syftet är att integrera svenska- och invandrare och bryta eller förhindra att eventuella fördomar uppstår. Här vi ska upptäcka nya kunskapar om andra klädstilar, matkulturer och religioner.
2) Föreläsning om Islam
Målet är att leverera enkla och sanna föreläsningsserier i bästa kvalitet till personer som vill veta mer om Islam.

3) Mat från hela värden (äta middag tillsammans)
Syfte är veta mer om land genom mattraditionen , t. ex muslimska mattraditionen, arabiska, ryska, indiska, samiska, afrikanska.

4) Skapande lördag ( kreativt skapande)
Vi vill ge möjligt att göra kreativa saker tillsammans. Syfte är att kvinnor träffas för att ska vara kreativa och arbeta i olika material och uttrycksformer. Detta ska då leda fram till att kvinnorna under sitt skapande utvecklar relationer, svenska språket och kunskaper om varandra och de kulturer man har sitt ursprung i... Köp tillgång för att läsa mer

Integration och förbättring av Blomsterängen | Rapport

[0]
Inga användarrecensioner än.