Jäst: Effektivast vid vilken temperatur? | Labbrapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Komvux
  • Naturkunskap 1b
  • C
  • 2
  • 397
  • PDF

Jäst: Effektivast vid vilken temperatur? | Labbrapport

En mycket kort och enkel labbrapport som undersöker vid vilken vattentemperatur som jäst arbetar effektivast. Här undersöks jästens arbete vid tre olika vattentemperaturer.

Innehåll

Behandla jäst

- Inledning
- Material
- Metod
- Resultat
- Diskussion
- Källförteckning

Utdrag

Material
• 6st bägare 100ml
• 3st mätkolvar 100ml
• 1st tratt
• 3st balonger
• 1st Gramvåg
• 1st Labbpinne
• 30 gram jäst
• 30 gram socker
• 120ml vatten
• 1st Termometer

Metod
Med hjälp utav gramvåg och mina tre bägare delade jag upp jäst och socker till 10 gram per bägare. Jag mätte sedan vattentemperaturen med termometern så jag hade en bägare med 20°C, en med 37°C och till sist en med 50+°C . Med detta blandade jag och rörde om i var sin bägare med jäst och socker. Till sist hällde jag försiktigt, med hjälp utav en tratt, i de tre olika mätkolvar och satte var sin balong på halsen... Köp tillgång för att läsa mer

Jäst: Effektivast vid vilken temperatur? | Labbrapport

[2]
Användarnas bedömningar
  • 2015-09-07
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  • 2016-02-04
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    tackaaaaaaaaaaaaaaaaaaar