Jane Eyre och Romeo och Julia | Jämförelse

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Jane Eyre och Romeo och Julia | Jämförelse

En jämförelse mellan romanen "Jane Eyre" av Charlotte Brontë och klassikern "Romeo och Julia", som diskuterar hur de olika verken skildrar det gemensamma temat kärlek.

Utdrag

Romanen Jane Eyre, romanen Romeo och Julia är två av dem mest kända verk som faller under kärlekens tema. Man kan tänka att dessa verk har i olika perspektiv samma mening, men det finns dock några skillnader. Jag ska bidrag min bekantskap om de två verk som jag har valt ut.
Romanen ”Jane Eyre” (1847) skriven av Charlotte Brontë med den huvudperson Jane Eyre som berättaren. Det är en klassiks roman som handlar om det kämpigt och jäktigt liv som Jane, en föräldralös kvinna har upplevt sedan hon var ung. Jane Eyre växte upp med hennes grym rik moster som aldrig tyckte om Jane, och genom sin uppfostring hos Mrs. Reed fick Jane dåligt behandlingen och det är därför Jane skickas till en skola. Hon pluggar på Lowoods skolan och sen jobbar därefter som en lärare för två år. Jane bestämmer för att flytta till Thornfield där hon lär Adele. I Thornfield känner hon sig det bästa och hon blir kär i Mr Rochester. De planerar att gifta sig men hemligheten lösas upp om den galna frun Bertha som levar i Thornfield. Jane ville inte längre gifta sig med Rochester pga. att hon... Köp tillgång för att läsa mer

Jane Eyre och Romeo och Julia | Jämförelse

[1]
Användarnas bedömningar
  • 2016-03-02
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    den var bra. andra del. källor saknas.

Material relaterade till Jane Eyre och Romeo och Julia | Jämförelse.