Kålväxter | Sammanfattning

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) Årskurs 1
  • Annat
  • C
  • 2
  • 934
  • PDF

Kålväxter | Sammanfattning

En sammanfattning som redogör för kålväxter. Eleven berättar inledningsvis om kolväxternas sammansättning av näringsämnen och mineraler, samt hur de bör förvaras. Vidare så berättas det om de olika kolsorternas egenskaper och användningsområden.

Notera att källor saknas.

Lärarens kommentar

Bra jobbat, du måste ha med fler exempel och vara mer tydlig och utförlig i din text. Texten når kriterierna för C.

Innehåll

- Kålväxter
- Vitkål
- Rödkål
- Savojkål
- Grönkål
- Brysselkål

Utdrag

Rödkålen används mest under november och december, speciellt på julbordet. Svensk rödkål finns i handeln under perioden september till mars och resten av året importeras rödkål från olika håll i Europa. Rödkålen innehåller mer antioxidanter än vitkål. Rödkål stärker immunförsvaret 5-8 gånger bättre än vitkål. Den röda färgen i rödkål innehåller antioxidanter, det är antioxidanter som ger den... Köp tillgång för att läsa mer

Kålväxter | Sammanfattning

[0]
Inga användarrecensioner än.