Kartläggning av kommunikation | Inlämningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 3
  • Kommunikation
  • C
  • 3
  • 1970
  • PDF

Kartläggning av kommunikation | Inlämningsuppgift

I inlämningsuppgiften beskriver eleven sin vardag där hon har uppmärksammat hur människor runt omkring henne kommunicerar. Detta diskuterar och analyserar eleven.

Utdrag

Varje dag när jag vaknar, börjar alltid att kolla om det har hänt något på min mobiltelefon. Just den här natten hade jag fått sms från Alva som frågade när och vart vi skulle ses idag. Jag svarade enkelt att vi skulle ses i skolans biblioteket klockan 8, och hon bekräftade att hon fått meddelandet genom att svara med ett enkelt "toppen". Här kan man alltså säga att vi enligt Shannon och Weaver använde oss utav en kanal/medium för att kommunicera, en telefon. Shannon och Weaver anser också att detta var en tvåvägskommunikation eftersom vi har både en sändare, budskap, mottagare och vi ger varandra feedback. Jag gav exempelvis feedback genom att svara på Alvas meddelande. Här kan man säga att rollerna som sändare och mottagare växlade. Kommunikationen gick alltså åt båda håll, vilket ledde till en tvåvägskommunikation.

När mamma sedan skulle skjutsa mig till skolan var det väldigt mycket trafik ute. Genom mammas kroppsspråk visade hon också att hon var stressad eftersom hon skulle vidare till jobbet. Det såg nästan ut som att hon skulle klättra ut genom framrutan, så långt fram satt hon när hon lutade sig över ratten. Det såg ut som att hon när som helst skulle kunna klättra ut genom fönstret om det inte blev någon ledig plats i rondellen. Hon viftade med armarna för att visa hur irriterad hon var, hon flackade också med blicken för att hitta lediga luckor när hon skulle köra in i rondellen. Precis när hon skulle köra in, var det någon som gasade, och mamma var nära att köra in i den bilen. Då använde hon tutan för att väcka uppmärksamhet, och att signalera att det var en trafikfara. Man kan säga att hon ville väcka uppmärksamhet genom hörseln, auditiv perception. När vi sedan kom fram till skolan, och jag mötte upp Alva så började kommunikationen mellan oss två, då vi pratade om hur vi skulle lägga upp vårt arbete. Men under den här tiden uppkom den något som kallas för brus. Alva fick nämligen sms hela tiden, som hon ansåg sig vara tvungen att svara på. Detta gjorde att jag ibland tvingas upprepa det jag sagt, flera gånger om eftersom Alva inte fått mitt budskap pga att hon svarat på sina sms.

När vi sedan arbetat en stund med uppgiften så gick Alva till sin lektion, och jag gick till sjukhuset eftersom jag... Köp tillgång för att läsa mer

Kartläggning av kommunikation | Inlämningsuppgift

[0]
Inga användarrecensioner än.