Kommunikationsanalys: Myskväll

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 2
  • Kommunikation
  • B
  • 4
  • 1355
  • PDF

Kommunikationsanalys: Myskväll

Det här är en utförlig kommunikationsanalys av filmen "Myskväll" från 2007. Här berättas om handlingen i filmen utifrån ett kommunikationsperspektiv, och karaktärernas olika typer av kommunikation med varandra analyseras.

Utdrag

Jag kommer att göra en kommunikationsanalys över filmen Myskväll från ett kommunikationsperspektiv. Filmen handlar om två ungdomar vid namnen Viktor och Peggy som är i ett förhållande och ska då som filmens titel ha en myskväll hos Viktor. Dock det som skulle vara så mysigt fick mer av ett obehagligt slut, då scener under filmens gång gav signaler på att det gick mer åt skogen.

Den första scenen jag tänker ta upp är när paret gjorde sig bekväma vid soffan för filmen som Peggy hade hämtat som hade ett budskap, kanalen i det fallet var hans tv som därmed var sändaren i scenen. När hon satte på filmen skedde det en envägskommunikation, eftersom att de tog overksamt emot filmens handling. Peggy och Viktor hade rollerna som mottagare, medan Peggy gav feedback som tydde på att hon var intresserad och ville se på filmen var Viktor inte lika nöjd. Han ville hellre mysa under filmen, som sågs som ett brus då det var ett störmoment. Under tiden när filmen rullade på så började Viktor istället smeka lite grann på... Köp tillgång för att läsa mer

Kommunikationsanalys: Myskväll

[0]
Inga användarrecensioner än.