Kommunikationteknikens utveckling - Mobilens historia | Fördjupningsarbete

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 1
 • Naturkunskap 1b
 • B
 • 11
 • 5421
 • PDF

Kommunikationteknikens utveckling - Mobilens historia | Fördjupningsarbete

Ett fördjupningsarbete med fokus på kommunikationteknikens utveckling, som redogör för mobiltelefonens historia. Eleven diskuterar hur tekniken har utvecklats på ett världsplan samt hur våra kommunikationsmetoder såg ut förr och idag. Arbetet innehåller även en rad bilder och illustrationer som relaterar till ämnet.

Lärarens kommentar

Ett riktigt välskrivet och detaljerat arbete.

Studienets kommentar

Notera att källhänvisning saknas.

Innehåll

Kommunikationteknikens utveckling: Mobilens historia

- Bakgrund
-- Vad är teknik
-- Kommunikation
-- Trådlös kommunikation
-- Telefonens uppfinnare
-- Mobiltelefonens utveckling
-- Mobilens funktioner
-- Telefonens delar
-- Batteri
- Kort historia
-- Förändring
-- Funktion
- Diskussion
-- Drivkraft
-- Påverkan på natur/miljö
-- Påverkan på människan
-- Påverkan på samhället
-- Samband mellan teknik och andra ämnen

Utdrag

BAKGRUND
Vad är teknik?
Vi kan inte leva utan teknik. Tekniken har utvecklats mycket genom åren. Tekniken blir bättre och bättre för varje år som går. Dagens teknik sköter nästan allt jobb till oss. En dag utan all teknik vore katastrof för oss människor idag. Den första tekniken gjorde man för att överleva. Sen utvecklades tekniken långsamt men stadigt för bla hem och hantverk. Nu utvecklas tekniken mycket snabbare.

Ordet “Teknik” har inte bara en betydelse. Det kan ha flera betydelser som tex verktyg eller maskiner. Det kan också betyda arbetsmetoder som man har tänkt igenom hur man ska göra t ex att väva, laga mat och fiska kan vara teknik. Alla former tillsammans av teknik är att tekniken är kopplad till oss människors försök att förändra sättet att leva på.

Om man använder ett föremål i ett bestämt syfte så är det ett tekniskt föremål t ex om man är i skogen och tar en pinne och blandar om i en kaffekopp mm. Pinnen är ett föremål från naturen så länge någon inte har format den. Människorna har blivit bättre på att forma föremål. Idag använder vi föremål som är tillverkade.

På ett sätt så gör tekniken att det kan finnas fler människor på jorden. Utan vår teknik skulle det antagligen bara finnas 10 miljoner människor. Tekniken underlättar våra liv både fysiskt och psykiskt. Om människor inte hade en hjärna och om vi inte var smarta så skulle inte tekniken utvecklas och bli mycket bättre som den är idag. Människan hittar alltid på något nytt att tillverka och på så sätt utvecklas tekniken... Köp tillgång för att läsa mer

Kommunikationteknikens utveckling - Mobilens historia | Fördjupningsarbete

[1]
Användarnas bedömningar
 • 2017-01-18
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  klfhglfsdiakopladofjghklsaö