Konditionsträning med träningsschema | inlämningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Konditionsträning med träningsschema | inlämningsuppgift

Inlämningsuppgiften innehåller en beskrivande text om varför det är viktigt med bra kondition. Det innehåller också ett träningsschema.

Innehåll

Mitt träningsområde
Andra fördelar med konditionsträning
Hur har jag tänkt nå mina mål
Skadeförebyggande träning
Källor

Utdrag

Del 1

Mitt träningsområde
Det träningsområde jag har valt är kondition och detta är min målsättning eftersom att ha en bra kondition innebär att känna sig stark och frisk. Humöret förbättras samt är det bra för ämnesomsättningen, blodcirkulationen, sänker blodtrycket och hjärtat samt andra inre organ. Som viktigast och den största anledningen till att jag valde kondition är att jag vill känna mig piggare och orka skolgången, arbete och kunna leva mitt liv bättre och enklare. Jag vill dessutom vilja känna att jag rör på mig konstant och känna att jag tar hand om mig själv fysisk för att må bättre psykiskt. Kondition tar bort slaggprodukter.

Andra fördelar med konditionsträning är att kroppens syreupptagningsförmåga och uthållighet förbättras och utvecklas när man tränar kondition. Syreupptagningsförmåga är bland annat till stor nytta till musklerna. Musklerna bränner mer muskelglykogen vid sämre syresättning och förbränning av fett ökar istället vid bättre syresättning av musklerna. Cellernas förmåga att producera energi och ta upp syra ökar vid kontinuerlig konditionstränings samt höjs även mjölksyretröskeln. Mjölksyra som är ett symtom för syrebrist minskas under bättre syreupptagning. Under konditionsträning tränar man viktminskning genom fettreducering men samtidigt hänger det mycket ihop med kost och sömn. Alla tre faktorer är viktiga för att få bäst möjliga resultat och förbättra sin hälsa. Att ha bra kondition kan förklaras som att ha en god marginal till vardagens alla göromål.

Muskler, senor, skelett och senor stärks av snabb distansfart (som jogging). Man blir även starkare utav att träna kondition genom t.ex simning, då man träningen involverar många muskler på t.ex. lårets ut- och insida, bröst, överarmar, rygg, axlar, armsträckare.... Köp tillgång för att läsa mer

Konditionsträning med träningsschema | inlämningsuppgift

[0]
Inga användarrecensioner än.