Kristendom, Judendomen och Islam - Religionskunskap Uppsats

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Grundskola Årskurs 9
 • Religionskunskap
 • VG
 • 2
 • 1709
 • PDF

Kristendom, Judendomen och Islam - Religionskunskap Uppsats

En uppsats i Religionskunskap på brevform där eleven presenterar och jämför de religiösa åskådningarna kristendom, judendom och islam. Eleven redogör kort för deras historiska bakgrund och utveckling, samt presenterar viktiga regler, högtider och symboler inom de bägge religionerna.

Lärarens kommentar

Han tyckte att den var väldigt bra, jag fick med det mesta!

Elevens kommentar

Jag kunde ha gjort några förbättringar på vad jag själv tyckte osv, inte bara fakta dvs.

Innehåll

Islam, Judendomen och Kristendomen
KÄLLFÖRTECKNING:

Utdrag

"Hej Angelica!
Nu är jag klar med min kurs och jag hoppas att jag kan svara på dina frågor!
Först och främst vill jag säga att man kan se Islam, Judendomen och Kristendomen som syskon ungefär, eftersom att Abraham är religionernas stamfader.

Allt började med Abraham som inte kunde få barn tillsammans med frugan Sara, han var då otrogen med tjänsteflickan Hagar och tillsammans fick de sonen Ismael som grundade Islam. Ett mirakel inträffade och Sara födde sedan sonen Isak som är grundare för Kristendomen och Judendomen.

Gud sa till Abraham att offra Isak men ångrade sig i sista minut för att han insåg att han kunde lita på Abraham, han sa även att Isaks folk skulle bli stort. Åren gick och det blev svält i Kanaan (nuvarande Israel), så judarna gick till Egypten, där de fick arbeta som slavar.

Det bestämdes då att alla jude pojkar skulle dödas men Moses gömdes, då faraons fru hittade honom och uppfostrade honom som sin egen. Ju äldre Moses blev desto mer fakta om sin bakgrund fick han veta, inklusive att han själv var jude. Hans uppgift var nu att rädda alla slavar, och det gjorde han.

Han tog dem tillbaka till Kanaan, vilket tog dem ca 40 år. Under hemfärden fick Moses även de 10 budorden av Gud om hur man ska leva. Men inom Islams religion var det annorlunda, när Abraham dog glömdes religionen bort tills Muhammed (den sista profeten) fick en uppenbarelse av ängeln Gabriel om att det bara fanns en Gud."... Köp tillgång för att läsa mer

Kristendom, Judendomen och Islam - Religionskunskap Uppsats

[5]
Användarnas bedömningar
 • 2014-04-10
  Riktigt bra! Jag tycker att detta gav mig mycket insperation
 • 2014-05-14
  källor saknas med jätte bra text
 • 2017-01-18
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Saknar styckeindelning
 • 2016-02-11
  Skriven av Elev på Årskurs 7
  Det finn inget bättre!!!!