Krönika om Stress i Svenska

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Grundskola Årskurs 9
  • Svenska som andraspråk
  • Inget betyg givet
  • 2
  • 575
  • PDF

Krönika om Stress i Svenska

En elevkrönika på Svenska som tar upp ämnet "stress". Eleven beskriver bland annat stress över att försöka vara populär, se bra ut eller krav och förväntningar från föräldrar och skola. Slutligen reflekterar eleven kort över hur olika personer väljer att hantera sin stress.

Notera att texten är skriven av en elev med svenska som andraspråk.

Utdrag

"Gå härifrån genast ,Stress !
Har du någon gång sett en förstenad person sitter fast på sin plats? Har du någon gång sett en person som är alltid upptagen med sina läxor, fritidsintressant, familj,...? Vad är det som pågår egentligen? Var är alla glada människor som jag känner? De är upptagna med deras vardags uppgifter. Ju mer äldre man är, desto många stress man har. Man kräver sig att vara bättre än man är ,man vill vinna i en tävling ,man vill bli befordrad ,… Allt detta leder till stress.

Vissa killar spelar sport eller instrument för att visa hur bra och snygg de är. Några andra väljer att bli Mr. Smart&Cool genom att vara superduktig i klassen och lämna bakom sig sin fans. Men man är inte smart ,snygg och duktig när man född. Man kräver sig att vara cool och smart hela tiden för att bli intresserad av de andra som blommor försöker bjuda insekter med sin nektar."... Köp tillgång för att läsa mer

Krönika om Stress i Svenska

[0]
Inga användarrecensioner än.