Din kropp: Hälsa och motion | Fördjupningsarbete

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Din kropp: Hälsa och motion | Fördjupningsarbete

Ett utförligt fördjupningsarbete som handlar om din kropp i förhållande till funktion, hälsa och motion. I arbetet förklaras bland annat hur våra muskler, lungor och leder fungerar, vad som händer när vi styrketränar samt hur man kan genomföra konditionsträning på ett bra sätt.

Innehåll

Din Kropp – Träning – Motion

- Begrepp
- Hälsoeffekter
- Din kropp
- Motion och Träning
- Din kropp
- Motion och Träning
- Dopning
- Källor

Utdrag

Begrepp
Hälsa

Historiskt sett har hälsobegreppet sina rötter i religiösa, filosofiska och etiska tankesätt, men dagens hälsobegrepp har en mycket stark knytning till den medicinska vetenskapen. Enligt världshälsoorganisationens (WHO) definition från 1946, som är den mest använda, är hälsa "ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte enbart frånvaro av sjukdom”. Den kroppsliga hälsan ska kompletteras med ett upplevd själsligt tillstånd där man antingen är frisk eller sjuk. Man kan vara kliniskt frisk men ändå må dåligt, och man kan vara kliniskt sjuk men ändå må bra, t.ex. funktionshindrade personer eller diabetiker som har lärt sig att hantera sin situation och därför kan må bra. Man kan beskriva hälsan som en process som påverkas av vår livsstil, omgivande miljö och ärftliga faktorer.

Fysisk Aktivitet
Begreppet fysisk aktivitet innebär människans vardagliga rörelser som kräver energi.
Vi är alla fysisk aktiva, även om aktivitetens omfattning skiljer sig mycket från person till person. Det som varierar är:... Köp tillgång för att läsa mer

Din kropp: Hälsa och motion | Fördjupningsarbete

[0]
Inga användarrecensioner än.