Kroppsfixering och medier | Fördjupningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 1
  • Samhällskunskap 1a1
  • C
  • 4
  • 1706
  • PDF

Kroppsfixering och medier | Fördjupningsuppgift

En fördjupningsuppgift som handlar om kroppsfixering och mediernas roll i att skapa detta hos individer. Här förklaras på ett personligt sätt vilka konsekvenser kroppsfixering kan leda till och vilka budskap vi kan se i olika medier som bidrar till dessa problem.

Studienets kommentar

LIL: Mycket subjektiv och personlig, trots många källor. Kan ersättas om vi får in bättre.

Innehåll

Kroppsfixering

- Inledning
- Frågeställning
- Resultat
-- Orsaker
-- Konsekvenser
-- Åtgärder
- Diskussion/egna åsikter
- Källförteckning

Utdrag

En av dem största orsakerna till att man blir kroppsfixerat pga media är de ständigt reklamerna, artiklarna, annonserna, tv program och mycket mer som visar hur farligt det är med fett och ger förslag till diet och piller som ska minska vikten. Hela tiden kommer nya rapporter om att Sveriges befolkning blir allt mer fetare och övervikt.

Reklam som säger ''Gå ner 5 kilo på 10 dagar'', ''Rasa ner i vikt genom att följa denna diet'', ''Gå ner i vikt NU'', ''Från storlek 40 till 36 på en vecka'' har en stor påverkan. Man kan inte läsa en tidning utan att hitta diverse artiklar om diet, fett och nackdelarna med socker osv. Man får en bild av den perfekta mannen eller kvinnan. Killarna ska vara muskulösa medans tjejerna ska vara smala och snygga. Det är mest ungdomar och...

Konsekvenserna till kroppsfixering varierar från person till person och mellan könen. När man ser reklam där modeller visar upp produkter får man en bild om hur man ska se ut. Kvinnor och män som inte lever upp till den bilden kan få dålig självkänsla, dålig självförtroende och kan känna sig motbjudande.

Människor som dagligen besöker sociala medier ser träningsbilder, nyttig mat och uppdateringar om träningslivet får tanken att man också borde leva så. Då börjar man få dåligt samvete för att man inte har uppnått det utseendet. Det här drabbar mest unga barn och... Köp tillgång för att läsa mer

Kroppsfixering och medier | Fördjupningsuppgift

[0]
Inga användarrecensioner än.