Labbrapport: Anaerob Cellandning och Jästsvamp

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Gymnasieskola Årskurs 3
  • Annat
  • A
  • 5
  • 770
  • PDF

Labbrapport: Anaerob Cellandning och Jästsvamp

En laborationsrapport om jästsvamp vars syfte är att illustrera hur anaerob cellandning fungerar. Laborationen genomförs genom att blanda vatten, socker och jäst i en kastrull, fylla en ballong med vätskan och sedan låta den jäsa i 60 minuter för att på så sätt bevisa att cellandning kan ske utan tillgång till syre.

Innehåll

Syfte
Teori
Hypotes
Material lista
Utförande
Resultat
Diskussion
Källor

Utdrag

Material lista:
• En kastrull
• Ett liter mått
• Ett deciliter mått
• Slev
• Kanyl
• En ballong
• Ett pkt kronans jäst
• Socker

Utförande:
Först mätte jag upp två liter vatten i en kastrull. Sedan värmde jag vattnet till 45 grader. Jag mätte sedan upp 0,5 dl socker och hällde det i det uppvärmda vattnet.

Sedan hällde jag ett paket jäst i vattnet. Jag rörde om noggrant med en plastslev, sedan fyllde jag en ballong med så mycket av vätskan som jag kunde få i den med en kanyl. Jag knöt ballongen tight och placerade den i vätskan i kastrullen... Köp tillgång för att läsa mer

Labbrapport: Anaerob Cellandning och Jästsvamp

[6]
Användarnas bedömningar
  • 2015-04-08
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    Bra skriven, bra inspiration till min egna laboration.
  • 2014-11-07
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 1
    Det här var jätte bra.
  • 2015-09-05
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • 2015-03-24
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
    Bra och informativ text.