Labbrapport: Gro ett frö - Naturkunskap 2

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 2
  • Naturkunskap 2
  • A
  • 3
  • 1167
  • PDF

Labbrapport: Gro ett frö - Naturkunskap 2

En labbrapport i naturkunskap, vars syfte är att undersöka vilka förutsättningar som är nödvändiga för att ett solrosfrö ska gro - med fokus på variablerna värme, ljus, luft, jord och vatten.

Notera att källor saknas.

Lärarens kommentar

Mycket bra resonerande och mycket nyanserat. Riktigt bra jobbat!

Elevens kommentar

Snyggare upplägg

Innehåll

Syfte
Problemformulering
Metod
Resultat
Diskussion

Utdrag

"Metod:
I min labb så gjorde jag en ändring en vecka in i försöket. Jag börjar med att beskriva hur jag först gjorde och sedan vilken ändring jag gjorde.

-I kruka ett hällde jag först i jord och sedan placerade jag ett frö under jorden. Sedan vattnade jag så att jorden blev fuktig. Efter det tog jag krukan och placerade den i ett kylskåp där en lampa ständigt lyser och stängde sedan dörren till kylskåpet. Det här fröet saknar komponenten värme.

-I kruka två hällde jag i jord och placerade ett frö under jorden. Sedan ställde jag krukan i ett ljust och rumstempererat klassrum. Det här fröet saknar vatten.

-Istället för att använda mig utav en kruka i de här testet använde jag mig utav en plastpåse. De gjorde jag för att sedan kunna ta ut så mycket luft som möjligt och sluta den så att de inte kommer in någon ny luft. Jag hällde jord i plastpåsen och placerade sedan ett frö under jorden. Efter de hällde jag i vatten så att jorden blev fuktig. Sedan sög jag ut så mycket luft som jag kunde och knöt sedan påsen. Påsen placerade jag i ett ljust klassrum. Det här fröet saknar luft.

-I de här testet använde jag mig inte heller utav en kruka utan hade ett glas. I glaset lade jag ett frö och hällde lite vatten på. Sedan lade jag plastfolie över glaset och ställde de i samma klassrum som jag ställt kruka två i. Jag lade plastfolie över glaset för att fukten skulle stanna så länge som möjligt i och med att jag inte hade möjlighet att vattna regelbundet. Det här fröet saknar jord.

-I kruka tre hällde jag jord, placerade ett frö under jorden och vattnade sedan så att jorden blev fuktig. Sedan tog jag krukan förde på plastfolie över krukan och ställde den i ett stort mörkt skåp. Dörren till skåpet stängde jag. Anledningen till att jag lade plastfolie över denna krukan är för att fukten skulle stanna. De här fröet saknar ljus

-I kruka fyra hällde jag jord och placerade ett frö under jorden sedan vattnade jag så jorden blev fuktig. Jag täckte krukan med plastfolie och ställde den i samma klassrum som kruka två. Det här är kontrollkrukan och har med alla komponenter, ljus, värme, luft, jord och vatten och anledningen till varför jag har lagt plastfolie över för att fukten skulle stanna i krukan längre.

Jag kom tillbaka en vecka in i försöket och då stoppade jag i fler frön i kruka fyra. Det gjorde jag för att de inte växt något i den än."... Köp tillgång för att läsa mer

Labbrapport: Gro ett frö - Naturkunskap 2

[0]
Inga användarrecensioner än.