Groddning - Labbrapport i Naturkunskap 1b

- Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 2
- Naturkunskap 1b
- A
- 3
- 1159
Groddning - Labbrapport i Naturkunskap 1b
En laborationsrapport i Naturkunskap 1b som undersöker hur groddning går till och vilka faktorer som påverkar groddningen hos växter. Eleven svarar bland annat på följande frågeställningar:
* Vad krävs för att ett frö ska växa?
* Hur påverkas fröet utav dess klimat?
* Hur utvecklas fröet under tiden och vad händer med det efter?
* Vad krävs för att odla groddar?
Innehåll
- Bakgrund
- Frågeställningar
- Hypotes
- Material och Metoder
- Resultat
- Diskussion och Slutsats
- Källor
Utdrag
"Material:
Till alla försök använde jag mig av fem petriskålar, fem filtrerpapper, vatten,alfalfafrön, elastisk plast för att försluta petriskålarna, saltsyra, värme, solljus och kyla.
Metoder:
Petriskål 1: Placerade filtrerpappret på botten av skålen och tillsatte därpå vatten. La i några från och förslöt sedan skålen med elastisk plast. Lät sedan fröna gro med hjälp ab solljus.
Petriskål 2: Placerade filtrerpappret på botten av skålen och tillsatte därpå vatten. La i några frön och på dessa frön droppade jag någon droppe med saltsyra. Sedan förslöt jag skålen med elastisk plast. Lät redan fröna gro i neutral rumsatmosfär.
Petroskål 3: Placerade filtrerpappret på botten av skålen och tillsatte därpå vatten. La i några frön och förslöt sedan skåle med elastisk plast. Lät fröna gro i ett värmeskåp med där det var ca 37 grader.
Petriskål 4: Placerade filtrerpappret på botten av skålen och tillsatte därpå vatten.
Lade i några frön och förslöt burken med elastisk plast. Sedan lät vi fröna gro i ett mörkt skåp för att se hur frön gror i mörkare länder där solen tillexempel inte visar sig lika mycket."... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in