Liten röd prydnadssak | Analys

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Liten röd prydnadssak | Analys

En analys av novellen ''Liten röd prydnadssak" av Jonas Karlsson från 2007. Novellens handling, miljöbeskrivning, karaktärer och budskap med mera behandlas i analysen.

Innehåll

Liten röd prydnadssak

- Handling
- Miljöer
- Karaktärer och personer
- Tidpunkt
- Klimax
- Tema och budskap
- Språk
- Egna reflektioner
- Jämförelse

Utdrag

Handling

Handlar om en man som har vardags och hushållssysslor att göra innan jobbet och som istället reflekterar över en trasig prydnadssak och tänker på om han skulle laga den eller inte. för att göra sin fru glad. Istället så filosoferar han så mycket över vad han ska göra och i vilken ordning att det inte blir något gjort.
Handlingen är väldigt sannolik och jag tycker själv att det är en sådan situation man kan hamna i från dag till dag, att man bara står och tittar på vad som måste och borde göras. Att man kanske känner att det är så mycket att man inte vet vilken ände man ska börja i eller vilken sak man ska ta tag i först för att få ordning på olika saker.

Miljöer

Handlingen utspelas i en lägenhet där familjen bor. Man får veta lite detaljer i texten om hur miljön runtomkring verkar vara ostädad och rörig. Stämningen i novellen är... Köp tillgång för att läsa mer

Liten röd prydnadssak | Analys

[0]
Inga användarrecensioner än.