Livets uppkomst | Utredande text

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Livets uppkomst | Utredande text

En utredande text som belyser olika teorier om livets uppkomst. Eleven redogör för darwinismen, kreationsimen och intelligent design och diskuterar de olika teorierna från ett vetenskapligt perspektiv.

Notera att källhänvisning saknas.

Innehåll

Vad innebär Darwinism:
Kreationism- pseudovetenskap
Intelligent Design (ID) -pseudovetenskap
Mina åsikter om hur livet uppkom på jorden:

Utdrag

Vad innebär Darwinism:

Darwins evolutionsteori grundar sig på det som Darwin har döpt till det naturliga urvalet, dvs att den lämpligaste överlever, eller med hans egna ord: ” The survival of the fittest”. Darwins evolutionsteori var en väldigt nyskapande teori som många hade svårt att acceptera, men den började accepteras på 1800 talet. Vetenskapen kom mer in i bilden och kyrkan hade svårt att acceptera detta eftersom detta var en ny teori som inte liknade religionen där gud skapade allt.

” The survival of the fittest”- Den som är lämpligast att utvecklas och sprida ut sina gener vidare är de som är starkare än andra, dvs de som dör ut. Ex. De starka och de snabba överlever i ett slagsmål. Så de som överlever är de som är de lämpligaste som kan sprida vidare de bästa förmågorna för att kunna överleva. Förutsättningarna för att föröka sig, skaffa föda utan att riskera att dö i slagsmål överlever längst, och på så sätt sprids dessa gener vidare.

Arterna förbättras hela tiden med andra ord ( de ” bra” arvsanlaget överlever och därmed sprids). Vi människor har själva blivit förädlade och kommer med tiden att förändrats. (Tar upp de mer längre ner). Idag förädlar vi människor olika djurraser för att få fram en bättre... Köp tillgång för att läsa mer

Livets uppkomst | Utredande text

[0]
Inga användarrecensioner än.