Människohandelns ökning | Fördjupningsarbete

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 1
  • Samhällskunskap 1b
  • C
  • 8
  • 1792
  • PDF

Människohandelns ökning | Fördjupningsarbete

Ett fördjupningsarbete med fokus på människohandelns ökning. Eleven redogör för ökningen av människohandeln utifrån ett internationellt perspektiv, och tar utgångspunkt i följande frågeställningar:

- Hur har traffickingindustrin ökat i världen respektive Sverige från 2003-2013?
- Vad är trafficking och vad gör man för att stoppa det?

Innehåll

Människohandelns ökning i världen respektive Sverige 2003-2013

- Inledning
- Syfte
- Frågeställning
- Bakgrund
- Analys
- Diskusson
- Källor

Utdrag

Inledning
Trafficking, även kallat människohandel har förekommit i flera hundratals år men inte förrän nu de senaste åren har det ökat så kraftigt så att antalet slavar i världen idag beräknas vara 27 miljoner människor till skillnad från triangelhandeln på 1600-1700 talet där det skeppades ca 50000 slavar per år. Eftersom trafficking är en så dold verksamhet dessutom kan det finnas betydligt fler offer än vad man har estimerat. Trafficking betyder att man är påtvingad ett jobb, t.ex. att sälja sex som kvinna eller behöva kriga som ung. Det brukar ofta också involvera att man blir illegalt förd till ett annat land och blir skadad både fysiskt och psykiskt. Det börjar ofta med att man som ung kvinna blir lovad ett jobb utomlands som verkar vara för bra för att vara sant och när de väl kommer dit så blir de tvingade att sälja sin kropp och lämna alla pengar de tjänar till de som organiserar allt, hallickarna.

Syfte
Syftet med detta arbete är att vi ska öppna våra perspektiv för att analysera och granska källor om ett samhällsproblem eller fråga med hjälp av vetenskapliga fakta. Detta kommer i sin tur också lära göra oss säkrare på hur man skriver uppsatser och samtidigt få oss att använda analysmodellen i vårt arbete för att kunna komma fram till en lösning om hur problemet eller hur förbättringen har förändrats. Syftet med mitt arbete är att ta reda på människohandelns ökning i världen respektive Sverige från 2003-2013... Köp tillgång för att läsa mer

Människohandelns ökning | Fördjupningsarbete

[0]
Inga användarrecensioner än.