Människokroppen och näringsämnen | Sammanfattning

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 2
  • Naturkunskap 1b
  • C
  • 3
  • 1939
  • PDF

Människokroppen och näringsämnen | Sammanfattning

En sammanfattning om människokroppen och hur den hanterar näringsämnen. Kalorier och förbrukning av kalorier samt de olika typerna av näringsämnen som finns och vilken funktion de har i kroppen gås igenom här, exempelvis fett, vitaminer, kolhydrater och proteiner.

Notera att källor saknas.

Utdrag

Fett- fett är också viktig i vår kropp men med ett vist mängd. Fett fungerar i vår kropp som en skydda för hjärnan, levarna, hjärtat och njurarna. I fettmolekyler ingår organiska syror som kallas för fettsyror dessa fettsyror kan inte bilda själv men vi tillför dem i kroppen vid maten. Fett behövs även för att lösa vitmenar som inte löser i vatten det är vitamin A, D, E och k. Fett hjälper till i könshormoner tillverkning bl.a. att fett ger kroppen energi t.ex. 1 gram fett innehåller 9 kalorier vilket är dubbelt så mycket som 1 gram protein eller... Köp tillgång för att läsa mer

Människokroppen och näringsämnen | Sammanfattning

[0]
Inga användarrecensioner än.