Manligt och kvinnligt språk | Utredande tal

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Manligt och kvinnligt språk | Utredande tal

Ett utredande tal där eleven diskuterar skillnader mellan mäns och kvinnors språk med utgångspunkt i olika kulturella och sociala fenomen samt antaganden om hur hjärnan fungerar.

Innehåll

- Mäns och kvinnors språk
- Källor

Utdrag

I min text ska jag prata om skillnaden mellan kvinnans och mannens sätt att prata. "Det är så viktigt hur vi talar därför att vi samtidigt talar om vilka vi är. Vårt sätt att tala ger en vink om vår sociala bakgrund, utbildning, kön och ålder. Vårt sätt att tala kan också avslöja varifrån vi kommer och vilket kön vi har",1. Det jag ska ta reda på i mitt arbete är hur språket skiljer sig mellan män och kvinnor i olika sammanhang och flera olika situationer. Det finns många skillnader mellan män och kvinnor, inte bara avseende språket utan också beteendet.
Män och kvinnor uttrycker sig på olika sätt. Män använder den vänstra sidan av hjärnan medan kvinnor använder den högra. Den vänstra sidan är bättre på "siffror, analyser, rankning, planering och beslut". Den högra sidan är bättre på "passion, fantasi, dimension, konsekvernser och melodier". Mannen ser hela bilden medan kvinnan tittar på ditaljerna, dvs kvinnan tycker om små detaljer medan mannen nöjer sig med att se... Köp tillgång för att läsa mer

Manligt och kvinnligt språk | Utredande tal

[0]
Inga användarrecensioner än.