Matkonsumtion och dess miljöeffekter | Diskussion | Naturkunskap

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 1
  • Naturkunskap 1b
  • A
  • 5
  • 877
  • PDF

Matkonsumtion och dess miljöeffekter | Diskussion | Naturkunskap

Den här utförliga diskussionen handlar om vad vi som matkonsumenter i Sverige kan göra för att leva mer hållbart.

Uppgiftsformuleringen löd:

Utgå från din familjs vanor och inköp som exempel. Varifrån kommer maten ni har hemma? Var och hur produceras den? Koppla ihop dina kunskaper om matproduktion, hållbarhet (de tre dimensionerna), kemikalieanvändning och påverkan på klimatet.

Innehåll

- Globaliserat jordbruk
- Avel och genmodifiering
- Konstgödsel
- Källförteckning

Utdrag

GLOBALISERAT JORDBRUK
Choklad från Ecuador, lamm från New Zealand och kantareller från Kina är exempel på sådan mat som jag själv konsumerar. Att maten importeras från andra delar av världen kan medföra en del negativa konsekvenser.
Eus regelverk innebär förbud mot olika bekämpningsmedel såsom 2,4D,parakvat och bekämpningsmetoder såsom besprutning från flygplan . Anledningen till att man bör undvika besprutad mat är att det är hälsoskadligt för såväl konsumenten, jordbrukaren och ekosystemet. Människor som väljer obesprutad mat, exempelvis kravmärkt, kan ändå drabbas eftersom att kemikalier från jordbruket färdas med vinden och infinner sig i... Köp tillgång för att läsa mer

Matkonsumtion och dess miljöeffekter | Diskussion | Naturkunskap

[0]
Inga användarrecensioner än.