Medier och demokrati | Inlämningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Medier och demokrati | Inlämningsuppgift

En inlämningsuppgift om medier och demokrati. Eleven diskuterar mediernas förhållande till demokratin med utgångspunkt i filmen ”Medalized – Nothing but the truth”, och försöker att besvara följande frågor:

- Vilken roll spelar medierna för demokratin?
- Vilken roll spelar medierna för samhälle?

Utdrag

Filmen ”Medalized – Nothing but the truth” handlar om färgat media, om att journalister skriver sina egna åsikter och om fria media som talar sanningen. Vi möter den konservativa radioprataren Steve Gill som säger: ”Programmet är baserat på åsikter. Det är mina och andras åsikter via telefon och mejl. Vi har gäster från båda sidorna”; och de andra journalisterna som jobbar på Fox News och på Citizens United. Som säger David Bossie, president Citizens United: ”Vara filmer presenterar fakta. Ibland kan de fatta dåliga beslut när de inte har fått all information”. I filmen ”Medalized – Nothing but the truth” utspelas den situationen som påverkar militärerna att starta ett eget produktionsbolag på grund av konflikten mellan israeliska soldater och aktivister, på grund av den dåliga bilden som har Israel: ”Vi har allt som ett produktionsbolag har. Ibland gör vi filmer om specifika enheter. Jag ser det inte propaganda, för budskapet är sant. Det har inte manipuleras för att visa nånting som vi vill visa. Det är sanningen”, säger Tzachi Biran, israeli army spokersperson.
För att svara på en känslig fråga ”vilken roll spelar medierna för demokratin?” då måste ni först reda upp frågan ”vilken roll spelar medierna för samhälle?”. Jag tycker att media har en stor och viktig roll i samhälle särskilt för att forma personligheten eftersom medierna är en kraft som kan ha inflytande på människors sinnen, på mänskliga känslor, på opinionsbildning som kan övertyga mottagaren eller ändra... Köp tillgång för att läsa mer

Medier och demokrati | Inlämningsuppgift

[0]
Inga användarrecensioner än.