Medierapportering kring Saab-Affären och Spyker

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 1
  • Samhällskunskap 2
  • MVG
  • 3
  • 1091
  • PDF

Medierapportering kring Saab-Affären och Spyker

En uppsats där eleven undersöker medierapporteringen kring Saab-affären (dvs. försäljningen av Saab till den holländska firman Spyker). Detta görs bland annat genom en genomgång av material från Svenska Dagbladet, Aftonbladet och DN.

Utdrag

Den 23 februari 2010 stod det klart att den holländska sportbilstillverkaren Spyker med Victor Muller i spetsen köpt svenska Saab Automobile av GM. Affären föregicks av långa förhandlingar mellan köpare och säljare, men också den svenska regeringen har haft en viktig roll för affärens tillkomst.
Sedan GM för ca ett år sedan annonserade att Saab skulle bli ett självständigt bolag och säljas har Saabs öde flitigt kommenterats i media. Frågan alla har ställt sig är om Saab skulle komma att få en ny ägare eller gå i graven.
En viktig fråga har varit frågan om hur mycket samhället företrätt av regeringen ska engagera sig i Saabs framtid. Från detta perspektiv handlar det å ena sidan om att hjälpa svensk industri att överleva och att rädda arbetstillfällen ställt mot å andra sidan de kostnader detta kan medföra.
En annan fråga som varit kontroversiell är Spykers finansiering av köpet med hjälp av pengar från den ryska bankiren Vladimir Antonov... Köp tillgång för att läsa mer

Medierapportering kring Saab-Affären och Spyker

[0]
Inga användarrecensioner än.