Minska köttkonsumtionen | Argumenterande text

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 2
  • Svenska 2
  • B
  • 2
  • 793
  • PDF

Minska köttkonsumtionen | Argumenterande text

En argumenterande text där eleven tar ställning för att minska köttkonsumtionen. Fokus ligger bland annat på varför köttkonsumtion bör minskas: miljö, etiska aspekter och hälsa.

Notera att källor saknas.

Utdrag

Köttindustrins inverkan på miljön är idag större än någonsin, enligt jordbruksverket har svensk köttkonsumtion ökat med 40% sedan 90-talet, medans miljöproblem nu är mer aktuellt än någonsin. För att vår planet ska kunna räddas från de stora miljöförändringarna måste köttindustrin minska och förbättras, för båda djurens och vår skull som individer måste vi börja äta mindra kött.
I sin artikel ”Att ära mindre kött är allas ansvar” som hittas på SvD:s hemsida, uppladdad 11 februarui 2015, skriver SvD om hur det inte bara är privatpersonens ansvar att påverka köttindustrin utan att pressen ska finnas på alla aktörer som är inblandade. Mycket av köttet som säljs i Sverige importeras från andra länder vilket leder till en större miljöpåverkan, mer användning av antibiotika då djuren ofta är sjuka, och dessutom djurskyddsproblem. I Sverige minskas däremot antibiotikaförbrukningen eftersom djuren lever friskare. Det är svårt som vanlig konsument att påverka mycket då det finns brist... Köp tillgång för att läsa mer

Minska köttkonsumtionen | Argumenterande text

[1]
Användarnas bedömningar
  • 2016-03-02
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    Mycket bra text med intressanta fakta.