Mjölk för laktosintoleranta | Labbrapport

- Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 3
- Naturkunskap 1b
- A
- 5
- 1737
Mjölk för laktosintoleranta | Labbrapport
Syftet med den här labbrapporten är att ta bort laktosen ur vanlig mjölk, så att den resulterande mjölken kan drickas av personer som är laktosintoleranta.
Innehåll
Inledning
Metod
- Utrustning
- Material
- Utförande
Resultat
Diskussion
Källor
Utdrag
Inledning
Mjölk är i dagens samhälle en värdefull näringskälla för så likt djur som människor. Att ett spädbarn ammar mjölk från sin moder under sina första levnadsår är något som är ansett vara helt naturligt. Trots detta är ungefär tre fjärdedelar av alla ”vuxna” människor på jorden laktos-intoleranta. Den vetenskapliga förklaringen av detta fenomen begrundas på att nutida människor saknar det enzym som spjälkar Disackariden laktos till monosackiderna glukos(C6H12O6) och galaktos (C6H7O(OH)5).
Dessa vetenskapliga faktorer har bidragit till nya diagnoser som att t,ex vara laktosintolerant varav reformerat helt nya produkter av laktosfria mejeriprodukter. Vid den nya produktionen av dessa produkter används enzymet ,Laktas, som saknas hos de laktosintolerant för att kunna spjälka laktos till glukos. därav har nu även laktosintoleranta återigen kapaciteten att dricka den näringsrika drycken mjölk, varav den nya framställningen.
Att laktosintroleranta återgången har rätten likt alla andra att kunna dricka mjölk är naturligtvis en självklarhet, men fungerar verkligen denna process?. Inom den laboration har vi undersökt den teoretiska processen av att framställa enzymet laktas varav tillsätta det i drycken mjölk, allt för att underrätta enzymets egenskaper av att framställa glykos i samband föreningen mjölk och laktas.
Metod
Inom denna sektion kommer jag utförligt skriva det koncept vi använt oss av vid utförandet av denna laboration. Denna rubricering kräver en utförlig och precis dokumentation då föreningen av de olika kemikalierna... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in