Näringsämnen | Fördjupningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 2
  • Idrott och hälsa 2
  • A
  • 2
  • 550
  • PDF

Näringsämnen | Fördjupningsuppgift

En fördjupningsuppgift som ger en kort introduktion av näringsämnen och deras betydelse för människokroppen och hälsan, samt deras funktioner och uppbyggnad.

Studienets kommentar

(Bemärk vänligen att första meningen i andra paragrafen; "Mineralämnena såsom mjölk, ägg, ost osv hjälper till att stärka skelettet" borde omformuleras till "Mineralämnena i mjölk, ägg, ost osv hjälper till att stärka skelettet" då dessa livsmedel i sig själva ej är mineralämnen men innehåller dessa.)

Utdrag

"När man talar om fett så brukar men ofta tala om enkelomättade-, fleromättade- och mättade fettsorter. Mättat fett är den sorts fett som inte är lika skadlig som omättat fett, konsekvensen för för mycket fett överhuvud taget är åderförkalkning (fett blockerar blodkärlen) och/eller kärlkramp."... Köp tillgång för att läsa mer

Näringsämnen | Fördjupningsuppgift

[1]
Användarnas bedömningar
  • 2014-10-02
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    Väldigt bra och nyttig information tack för hjälpen!!