Novellanalys: Mrs Ganapathys blygsamma triumf - Manjula Padmanabhan

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 3
  • Svenska 3
  • B
  • 2
  • 833
  • PDF

Novellanalys: Mrs Ganapathys blygsamma triumf - Manjula Padmanabhan

Det här är en novellanalys av "Mrs Ganapathys blygsamma triumf", skriven av Manjula Padmanabhan. Här analyseras novellens handling och karaktärer, tema och budskap.

Utdrag

I novellen ”Mrs Ganapathys Blygsamma Triumf” tar den indiska författaren Manjula Padmanabham läsaren till en stad vid namn Madras i Indien. Här möter vi Mrs Ganapathy som står inför ett dilemma. Mrs Ganapathy har tre döttrar, två av dessa är fullt exemplariska. De är vackra, intelligenta, deras liv präglas av framgång och de har följt mallen för att få ett bra liv för sig själva. Tyvärr kan en inte säga detsamma om den tredje dottern. Hon är inte vacker, det kan hennes mor själv erkänna, hon följer heller inte sin mammas uttänkta plan för henne då hon bland annat valt att flytta till Bombay, arbeta som konstnär och värst av allt; vägrar att gifta sig.

I början av novellen får vi möta Mrs Ganapathy och vi blir medvetna av hennes bekymmer och oro över sin dotters vägran inför giftemål. Novellen tar oss på en resa genom... Köp tillgång för att läsa mer

Novellanalys: Mrs Ganapathys blygsamma triumf - Manjula Padmanabhan

[0]
Inga användarrecensioner än.

Material relaterade till Novellanalys: Mrs Ganapathys blygsamma triumf - Manjula Padmanabhan.