Nyhetsanalys: Konflikten i Syrien

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Fordons- och transportprogrammet (FT) Årskurs 2
  • Samhällskunskap 1a1
  • C
  • 3
  • 1110
  • PDF

Nyhetsanalys: Konflikten i Syrien

En nyhetsanalys som behandlar konflikten i Syrien. Här redogörs för konflikten utifrån ett flertal nyhetsartiklar, som dessutom värderas utifrån sin trovärdighet och saklighet som källor. Sedan följer en kort reflekterande text kring händelserna i Syrien och vad som orsakat konflikten och kriget i landet.

Innehåll

Nyhetsanalys- Konflikten i Syrien

- Källförteckning
- Resonerande artikel

Utdrag

Hedvig Eriksson beskriver kortfattat vilka som styr i Syrien, vad konflikten handlar om, vilka andra länder som är inblandade och hur FN reagerat.
Detta tycker jag känns som en säker källa, dels för att den är från SVT, som är en...

Även denna sida känns väldigt trovärdig, dels för att sidan drivs av MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) men även för att skribenten, Maria Greek, arbetar för institutionen för freds och...

En debattartikel på DN skriven av Hanin Shakrah, en juridikstuderande föreläsare och människorättsaktivist som är född i Syrien och uppvuxen i Sverige.
Hon skriver att hon pratat med en vän i Gaza, som funderar på hur hennes familj ska göra, om de ska vara samlade i ett rum i lägenheten eller sprida ut sig i olika...

---

Allt började år 2011, under den arabiska våren då en tunisisk akademiker tänt eld på sig själv i protest mot att polisen tagit hans grönsaksvagn. Men själva demonstrationerna blossade upp när han avlett pga sina brännskador, demonstrationerna startade då i Syrien, Libyen, Tunisien och Egypten.
I mars samma år möttes de syrianska demonstrationerna i huvudstaden Damaskus och i staden Daraa på våld från säkerhetsstyrkor och det var först då konflikten i Syrien startade.

En del av demostrationen var för att avsätta presidenten i hopp om ett mer demokratiskt Syrien. Konflikten står mellan presidenten Bashar al-Assad som tillhör dem religiösa minoriteten alawiterna, som liknar den näst vanligaste islamska grenen shialismen. Den största delen av oppositionen i Syrien består till största delen av... Köp tillgång för att läsa mer

Nyhetsanalys: Konflikten i Syrien

[0]
Inga användarrecensioner än.