Osmos: Diffusion hos potatis | Labbrapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Komvux
  • Naturkunskap 2
  • A
  • 5
  • 1912
  • PDF

Osmos: Diffusion hos potatis | Labbrapport

En labbrapport som handlar om osmos/diffusion hos potatis som får ligga i en ljummen sockerlösning, detta jämförs med hur potatis påverkas när den får ligga i ljummet vatten utan socker. En mycket välstrukturerad och inspirerande labbrapport med ett utförligt teoriavsnitt i inledningen.

Lärarens kommentar

Du har skrivit en mycket bra rapport. Omdöme på rapporten som helhet: A.

Innehåll

Labrapport: Osmos

- Inledning
- Syfte
- Metod
- Resultat
- Felkällor
- Källhänvisning
- Källkritik

Utdrag

Metod

Först hälldes 1 dl ljummet vatten i vardera 6 glas med hjälp av decilitermåttet. Sedan skars 6 lika stora potatisstavar och lades i glasen med det ljumma vattnet i. De rektangelformade potatisstavarna var 4,7 cm långa och 1,4 cm breda och 1,4 cm på djupet. Efter det togs teskedsmåttet och 5,5 teskedar strösocker lades i dom tre första glasen. Sedan användes en sked för att kraftigt röra om de tre första glasen med sockerlösningen och potatisen i. En halvtimme senare mättes alla potatisstavar på längden och bredden samt djupet med hjälp av måttbandet. Samma sak gjordes efter 1 timmes intervall tre gånger om. Fyra timmar senare gjordes den sista mätningen på samtliga potatisar med hjälp av måttbandet. Varje timme noterades resultaten på papper... Köp tillgång för att läsa mer

Osmos: Diffusion hos potatis | Labbrapport

[0]
Inga användarrecensioner än.