pH-undersökning med rödkål | Labbrapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

pH-undersökning med rödkål | Labbrapport

En labbrapport som redogör för en pH-undersökning med rödkål som indikator. Arbetet innehåller en rad olika bilder som illustrerar laborationen, och eleven testar bland annat mjölk, citron och diskmedel.

Innehåll

Labbrapport

- Syfte
- Teori/bakgrund
- Hypotes
- Materiel
- Ämnen som ska testas
- Metod/utförande
- Resultat
- Diskussion
- Felkällor
- Källor

Utdrag

Material:

Några rödkålsblad
2 dl vatten
1 st Kastrull
1 st Kokplatta
8 stycken glas
1 st penna
8 st post-it-lappar
1 st decilitermått
1 st matsked
1 st tesked

Metod/utförande:

För att undersöka om hypotesen stämde genomfördes följande undersökning:

Ett par rödkålsblad hackas i små bitar med hjälp av en kniv. Sedan läggs rödkål och vatten i en kastrull. Mängden vatten är såpass riklig att den nästan täcker rödkålen (ca. 2 dl). Vattnet och rödkålen kokas på kokplatta i ca. 5 minuter. Lösningen får svalna medan 1 tesked av varje ämne blandas med 1 msk vatten och läggs i glas som namnges från A-H. Därefter tillsätts 1 tesked av rödkålssaften. Färgen på vätskan i glasen kan sedan jämföras med pH-indikatorn nedan för att fastställa pH-värdet... Köp tillgång för att läsa mer

pH-undersökning med rödkål | Labbrapport

[1]
Användarnas bedömningar
  • 2017-01-26
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
    Den var bra och enkel att förstå