pH-värdets påverkan på tillväxten av frön | Labbrapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 1
  • Biologi 1
  • C
  • 3
  • 1290
  • PDF

pH-värdets påverkan på tillväxten av frön | Labbrapport

En labbrapport som avser att undersöka konsekvenserna av försurning i miljön, genom att titta på hur olika pH värden påverkar tillväxten av frön.

Innehåll

pH-värdets påverkan på tillväxten av frön

- Inledning
- Syfte
- Material & Metod
- Resultat
- Diskussion/slutsats

Utdrag

Material och Metod:

Jag använde 3 petrisskålar, 3 runda pappersbitar, en sax, en pipett, 3 likadana frön, en markeringspenna, 3 olika vätskor som var pH 7, pH 10, pH 3. Jag använde också litmuspapper för att mäta vätskornas pH värde för att vara säker på att de verkligen är det de ska vara.

Först, klipper man ut tre likastora pappersbitar som ska vara likastora som petrisskålarna. Sedan placerar man pappersbitarna i peterisskålarna som ska täcka hela bottenarean. Efter det, placerar man ut fröna, en för varje burk. Därefter ska man applicera de olika lösningarna med olika pH värdena, fast först måste man kontrollera att de verkligen är pH 3, 7, 10. Detta gör man genom att suga in vätskan som har pH 10 tillexempel och sen spruta vätskan på litmuspappret. Sedan ändras färgen på pappret och då måste man se om den nya färgen matchar den färgen som pH 10 ska vara, i det här fallet grön/blå. Så skall man göra på alla vätskor för att få pH 3 och pH 7. Därpå skall man applicera lösningarna med hjälp av pipetterna i burkarna. En ska vara pH 7, en annan pH 3 och en annan pH 10. Det ska vara ordentligt fuktigt. Slutligen skall man skriva på burkarnas lock, pH 3, pH 7 och pH 10 med pennan så att man vet vad som är vad. Ta sedan hem proverna och placera dem i ett fönster och observera fröna under 7 dagar... Köp tillgång för att läsa mer

pH-värdets påverkan på tillväxten av frön | Labbrapport

[0]
Inga användarrecensioner än.