Projektarbete: Att ta körkort

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Grundskola Årskurs 9
 • Projektarbete
 • MVG
 • 11
 • 2869
 • PDF

Projektarbete: Att ta körkort

Ett projektarbete vars syfte är att redogöra för hur man på billigaste och effektivaste sätt tar sitt körkort. Eleven beräknar pris för olika delmoment i körkortstagningen, registrerar antal körtimmar och beskriver hur teorin lärts in på bästa sätt. Vidare så diskuterar eleven även användandet av mobiltelefon under bilkörning.

Innehåll

Inledning 1
Syfte och frågeställningar 2
Metod 3-6
Resultat 7-8
Diskussion 8-10
Källförteckningar 11

Utdrag

Inledning
Jag har länge velat ta körkortet men alltid tänkt på att det skulle kosta mycket och att jag inte skulle ha tid för att plugga teorin samtidigt som jag har skolarbeten att göra. Därför kom på idén att ta körkortet på ett ekonomisnålt samt ett lätt sätt för att jag vill bevisa, för mig själv och för andra ungdomar, att man kan ta körkortet samtidigt som man pluggar och att det inte behöver kosta skjortan av en. Samt att jag vill förtydliga ännu mer och göra det ännu lättare att ta körkortet, genom att beskriva steg för steg om hur jag går tillväga i ett häfte. Så jag slog ihop två flugor i en smäll och gjorde detta till mitt projektarbete, så nu kan jag utnyttja mina projektarbetstimmar åt något som både hjälper mig och mitt skolarbete.

Jag började med att leta reda på en massa olika källor som handlar om körkort för att sedan jämföra dessa, så att jag sedan skulle kunna ta det som jag tycker är viktigt att ha med i mitt arbete. Därefter började jag med att läsa körkortsboken, ta privata körlektioner, körlektioner i trafikskola m.m.
Slutligen skrev jag ner hur jag gick tillväga och hur jag planerade för att kunna betala så lite pengar som möjligt. Jag hade planerat att ägna fyra timmar varje vecka, helst onsdagar, till att jobba med mitt projektarbete men det blev inte riktigt så.

Mitt arbete innehåller text, bilder och diagram som visar mer tydligt på hur jag planerade saker och ting... Köp tillgång för att läsa mer

Projektarbete: Att ta körkort

[9]
Användarnas bedömningar
 • 2013-10-13
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
  En bra uppsats att läsa inför att ta körkortet. Allt är tydligt. Man har tänkt på många olika delar och det känns inte direkt som att man skulle behöva komplettera uppsatsen med något speciellt.
 • 2014-03-04
  Denna hjälpte mig på väg mot ett bättre projektarbete, då jag använde denna som mall för min egna text. Tack!
 • 2016-03-11
  Skriven av Studerande på Termin 7
  Gvggvgtgtgtgtgtgtgttgtftgtggtgtg
 • 2015-10-03
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  bra uppsats, trots att jag inte hade användning av den