Psykisk ohälsa hos unga invandrare | Fördjupningsarbete

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Vård- och omsorgsprogrammet (VO) Årskurs 2
  • Psykologi 1
  • C
  • 2
  • 1562
  • PDF

Psykisk ohälsa hos unga invandrare | Fördjupningsarbete

I den här fördjupningsuppgiften skriver eleverna om psykisk ohälsa hos barn och unga med invandrarbakgrund.

Studienets kommentar

Notera att det inte är några källor.

Utdrag

Min grupp har arbetat kring unga med invandrar/flykt bakgrund. Vi har kommit fram till att många med både flykt och invandrar bakgrund någon gång lidit av psykisk ohälsa, både lindrig och grov.

Personer med flykt bakgrund kan både ha bevittnat hemska saker som har utförts av människor, men vad många inte tänker på är att man inte alltid flyr från människor utan från naturkatastrofer. Till exempel orkaner, flodvågor eller skogsbränder. Dessa är alla naturkatastrofer som skett under 2000-talet och flera tusen personer har flytt, och därmed blivit personer med flykt bakgrund. Men de kan även ha sett saker som utförts av människor ger hemska psykiska ärr som kan vara svåra att radera helt, en viss del kommer alltid finnas kvar hur mycket man än försöker glömma det, man kan ju trots allt inte läka ett psykiskt ärr helt, minnena finns alltid kvar. Ett hett ämne om detta resulterar i ett bra exempel som är IS (Islamska Staten) som härjar i Mellanöstern, där flera hundratusen personer flyr till Europa för att söka skydd från vad de fått uppleva och bevittna.

Personer med invandrarbakgrund kan vara just en av dessa med flykt bakgrund och därmed kommer de till ett nytt land där de kanske inte har någon att vända sig till, och blir därmed ensamma och ungas psyke är inte lika väl utvecklat som hos en äldre person. Därför kan psykiska funktionsnedsättningar som depression, paranoia eller kanske till och med PTSD (Posttraumatiskt Stressyndrom) dyka upp. Att anpassa sig till något man inte är van vid är en mänsklig faktor, vilket gör att vi som individer lättare anpassar oss till omgivningen. Men trots detta kan det kännas tungt psykiskt att som ung komma till en främmande miljö utan någon att vända sig till, när man är van vid att ha föräldrarna att gå till ifall det skulle behövas.

Djupa psykiska ärr, eller psykiska ärr överhuvudtaget behöver inte uppvisas direkt utan det kan komma successivt under en längre period då vi är inställda på att överleva och därför fokuserar psyket på detta i just denna stunden, men om 2 år eller längre när man.... Köp tillgång för att läsa mer

Psykisk ohälsa hos unga invandrare | Fördjupningsarbete

[0]
Inga användarrecensioner än.