"Pull/push-faktorer" för syrianer och libaneser | Fördjupningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 3
  • Geografi 1
  • C
  • 4
  • 2027
  • PDF

"Pull/push-faktorer" för syrianer och libaneser | Fördjupningsuppgift

En fördjupningsuppgift där eleven fokuserar på "pull/push-faktorer" för syrianer och libaneser. Det är kraftiga "push-faktorer" för syrianerna pga. kriget i Syrien och eleven fokuserar också mest på syrianernas situation.
Eleven diskuterar också kort hur flyktingströmmarna påverkar Europa.

Innehåll

Inledning
Syrienkonfliktens början/pull och push faktorer
Pull/push faktorer
Hur påverkar flyktingströmmarna Europa/Sverige?
Libanonkonflikten

Utdrag

Inledning

Libanon och Syrien är två länder som har varit inblandade i många olika konflikter men på senaste tiden så har dem påverkats mycket av krig gällande olika faktorer. Det jag ska göra är att fokusera på vad för pull/push faktorer Libanon och Syrien påverkas av och hur dem olika flyktingströmmarna från Libanon och Syrien påverkar dem olika länderna i Europa, specifikt Sverige

Syrienkonfliktens början/pull och push faktorer

Syrien har styrts av familjen Assads i över 40 år nu och det började med att Hafez al-Assad tog makten genom en militär kupp år 1970. År 2000 så dog Hafez men då fick sonen ta makten Bashar al-Assad. Efter sonen tog över styret så förväntade människorna att det skulle bli bra i landet, men så blev det inte, istället så blev nästan alla missnöjda med hans styre i landet. Dem var missnöjda för att dem inte fick vara med och bestämma alls fast Bashar säger att det är ett demokratiskt land, men egentligen så lyssnade han inte på dem, istället så började han ta saker i egna händer. Många började också bli rädda av Bashar för han började göra saker som folket inte riktigt gillande som t.ex. att han bröt mot dem mänskliga rättigheterna och han började även samarbeta med Ryssland som många inte gillande heller. Det var även mycket korruption i landet, regeringsstyrkor bröt mot dem mänskliga rättigheterna, det skedde tortyr i fängelserna och även våldtäkter.
År 2011 så startades innebördskriget i Syrien, det startade med att folket i Syrien började demonstrera runt om i landet och det skedde många olika demonstrationer. Detta ledde till att väldigt många blev straffade som t.ex. misshandel och många dödades. Demonstrationerna var väldigt fredliga tills regimen började straffa massa människor, människorna tyckte det var fel att dem blev straffade fast dem inte gjorde något dåligt, så dem började att kämpa emot alla soldater som var början på innebördskriget. I Nuläget så är det fortfarande ett inbördeskrig i Syrien mellan olika grupper och regimen.
Om man kollar idag i Syrien så har väldigt många dött och flera dör varje dag med, Enligt en rapport från Dagens Nyheter(2016-02-11) så skriver... Köp tillgång för att läsa mer

"Pull/push-faktorer" för syrianer och libaneser | Fördjupningsuppgift

[0]
Inga användarrecensioner än.