Recension: Mina drömmars stad

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Komvux
  • Svenska 1
  • MVG
  • 5
  • 1256
  • PDF

Recension: Mina drömmars stad

Det här är en utförlig recension av boken "Mina drömmars stad", skriven av Per Anders Fogelström och utgiven 1960. Här berättas om bokens handling, tema och karaktärer. Dessutom avslutas recensionen med elevens personliga omdöme.

Utdrag

Boken som jag har valt att läsa heter ”Mina Drömmars Stad” och är skriven av Per-Anders Fogelström. Språket och meningsbyggnaden i boken är enkla men ibland kan det vara lite svårläst eftersom många ord som finns med är tagna från gammaldags svenska. Om man inte är van vid det så blir det svårt att förstå vissa stycken i boken.
Boken handlar om Henning Nilsson, en fattig arbetare som lever under 1800-talet i det nyindustrialiserade Stockholm.

Henning bestämde sig för att utforska sina möjligheter i ”drömmarnas stad” som femtonåring. Efter döden av hans mamma lämnar han allt bakom sig för att starta ett nytt och bättre liv. Han reser till Stockholm som under den här tiden höll på att industrialiseras och erbjöd en hel del jobb. Med hjälp av hans nya vänner som kommer från Dalarna och att han kommer till staden som en osäker och oerfaren ung kille så klarar han att hitta någonstans att bo och jobba. Då Henning kommer till staden har han varken en utbildning eller bra erfarenhet. Hans enda erfarenhet i arbetslivet är att han burit mjölsäckar hos en mjölnare. Henning hamnar i bottenskiktet i samhället, fattig och smutsig försöker han med hjälp av sina vänner att finna sin plats i staden. Fast än livet är tufft klarar Henning att hitta lycka i livet.

Boken berättar om hur en fattig person lever i den lägsta samhällsklassen under 1800-talet. Där livet bestod av svält, fattigdom och brottslighet. Ett liv där underklassen härskas av... Köp tillgång för att läsa mer

Recension: Mina drömmars stad

[0]
Inga användarrecensioner än.

Material relaterade till Recension: Mina drömmars stad.