Simning för kondition och gym för styrka | Träningsprogram

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Simning för kondition och gym för styrka | Träningsprogram

Ett enklare träningsprogram där eleven beskriver ett upplägg med två träningsdagar i veckan, varav den ena har fokus på kondition (genom simning) och den andra på styrka (genom gymmande). Eleven beskriver planeringen, träningsupplägget (dagbok) samt utvärdering baserad på två tester som gjorts i början och slutet av träningsprogrammet.

Lärarens kommentar

Du har skött träningen på ett bra och ansvarsfullt sätt och gjort en utförlig och nyanserad redovisning av träning för att må bra. Många personliga och välgrundade resonemang om varför kroppen och sinnet behöver olika aktiviteter och stimulin. Det gör att du i diskussionen går mer mot kunskapskravet som handlar om livsstil än det som handlar om den direkt fysiska träningen och de utvecklingsbehoven. Du har också under perioden kunnat motivera och förklara dina träningsval på ett bra sätt. Totalt sett så är det ett A du uppnår på såväl kunskapskravet om livsstil och aktivitet som det om utvecklingsbehov.
Kul att läsa en lite annorlunda uppgift med fokus på livskvalitet mer än något annat!

Elevens kommentar

Ett tips är att skriva dagboken efter varje träningspass (istället för att göra dagboken när alla träningspass var klara, som jag gjorde).

Innehåll

TRÄNINGSPROGRAM
- Planering
- Test
- Träningsdagbok
- Återtest
- Utvärdering
- Källor (i fotnoter)

Utdrag

"Jag har delat upp träningen i två olika pass på två olika dagar, ena dagen är det tänkt att jag ska simma (kondition) och andra dagen vara i gymmet (styrka).
I simhallen ska jag till en början göra pulstester i vatten och se hur det fungerar. jag ska också lägga en lektionen till att träna på min simteknik för att se till att jag inte gör några misstag i min simning.

Blir det tid över på träningspasset spenderar jag den sista tiden till att slappna av i bastun.
I gymmet ska jag gå igenom hela kroppen och träna alla de stora muskelgrupperna i uthållig styrka och ligga på ungefär 15 - 20 repetitioner i tre till fyra set beroende på hur mycket jag orkar. Jag kommer att lägga mest tid på ..."... Köp tillgång för att läsa mer

Simning för kondition och gym för styrka | Träningsprogram

[4]
Användarnas bedömningar
 • 2015-06-03
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  WOW! hjälpte mig sjukt mycket tack för inspirationen!!
 • 2015-11-21
  Skriven av Studerande på Termin 4
  den var en jättebra uppsattas.
 • 2016-02-16
  Skriven av Elev på Årskurs 9
  mycket bra skrivet, utvecklat
 • 2015-11-08
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Bra struktur och upplägg