Skador inom fotbollen | Inlämningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Skador inom fotbollen | Inlämningsuppgift

En inlämningsuppgift där eleven har skrivit om de skador som kan uppstå när man spelar fotboll. Eleven skriver bland annat om varför kvinnor skadar sig oftare än män.

Utdrag

De finns många risker för att skada sig i fotboll, upp till 93 % av alla skadorna sker lokaliserar sig till benen och de är vanligast i knän, fotleder, höfter och lår. Huvuddelen av alla skador som sker är oftast knä eller fotledsskador och av alla knäskador så är det hela 40 % i främre korsbandet.

Studier visar tydligt på att de flesta mer allvarligare skadorna sker under sista eller första kvarten av matchen. Därför är det viktigt för att undvika dessa skador genom att man värmer upp ordentligt till varje match och träning så man undviker skadorna i de första 15 minuterna. För att förhindra eller undvika skador i de sista 15 minuterna är det istället väldigt viktigt att ha en bra grundträning så man orkar spela fullt i 90 minuter. Det är upp till 80 % av alla fotbollsskador som sker i kontaktsskador vilket oftast leder till olycksfallsskador som ledbandsskador och dessa sin tur kan bli till allvarligare skador om man inte tar skadan seriöst. Det är också viktigt med kost och hälsa så att man äter rätt och dricker vatten för att ge sin kropp bästa möjlighet till att prestera fullt ut hela matchen. Att man spelar med nedsatt hälsa ökar också risken för skador .... Köp tillgång för att läsa mer

Skador inom fotbollen | Inlämningsuppgift

[0]
Inga användarrecensioner än.