Skoltrötthet - Orsaker och Lösninger

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Gymnasieskola Årskurs 1
 • Annat
 • Inget betyg givet
 • 1
 • 334
 • PDF

Skoltrötthet - Orsaker och Lösninger

En kortare uppsats om skoltrötthet under högstadiet, där eleven presenterar egna tankar kring orsaker och lösningar till problemet.

Lärarens kommentar

Välskriven, lättläst och bra genomfört

Elevens kommentar

Tydligare sammanfattning i slutet och kanske ett tydligare refutatio.

Utdrag

"För hårt arbete i skolan:
Redan på högstadiet börjar många elever tappa greppet om skolan. Det är läxor, prov och stora projekt som ska göras. Olyckligtvis kommer alla krav på en och samma gång. I åk 9 är prestationskraven väldigt höga. Det får till följd att eleverna fort blir trötta och sen inte orkar med det viktigaste, gymnasiet.

Skoldagen är ca 6-8 timmar varje vardag. Ändå måste eleverna arbeta med sina läxor efter skolan. Detta kan bero på två saker. Det ena är att man inte koncentrerar sig på skoltiden. Det andra är att det finns de som jobbar konstant på skoltiden men ändå inte hinner med den stora arbetsbördan.

Ungdomar missar sin träning på grund av plugget, missar att ha kul, missar helt enkelt att leva. Eleverna hinner inte omsätta all den massiva information som ges dagligen. Men det finns ändå många ambitiösa ungdomar som försöker att hinna med allt. De börjar stressa och må dåligt. Det slutar med att många blir sjuka. Vissa klarar sig med en vanlig förkylning, medan andra får anorexi eller annan allvarlig åkomma."... Köp tillgång för att läsa mer

Skoltrötthet - Orsaker och Lösninger

[1]
Användarnas bedömningar
 • 2016-05-26
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Helt okej uppsats tycker jag. men väldigt kort dock