Skräcknovell på temat "det okända"

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Komvux
  • Svenska 1
  • A
  • 2
  • 1048
  • PDF

Elevnovell: Skräcknovell på temat "det okända"

Det här är en elevskriven skräcknovell på temat "det okända". Den handlar om Moa som är på väg hem genom parken efter ett långt arbetspass, och där träffar på en liten flicka som inte hittar hem...

Uppgiften som eleven fick var följande:

Fantasy och skräck är populära genrer, och här kan man använda sig av hur mycket fantasi som helst. Föreställ dig följande: En internetsida – Fantasyforever.se – inbjuder till en novelltävling på temat ”Det okända”. Du bestämmer dig för att delta.

Skriv en novell på temat "det okända". Det okända kan finnas här och nu, men man kan även resa ut i rymden eller till olika tider. Möjligheterna är oändliga! Här kan du med fördel använda fantasin och beskriva personer, varelser och miljöer ingående. Finns det utrymme för repliker? Använd detta!

Tänk på att inleda intresseväckande, ha en tydlig röd tråd samt skriva engagerat. Ha även textbindningsprinciper i åtanke.

Lärarens kommentar

Din novell är nu färdig och man kan skönja den dramaturgiska modellen med exposition, komplikation, klimax och upplösning. Dina miljö- och karaktärsbeskrivningar visar god kunskap i hur man får liv i texten och dialogen hjälper till. Du är en god berättare.

Utdrag

Det var kyligt ute. Hösten hade kommit till sist efter en sommar som varit fylld av solsken och lata dagar på stranden. Det luktade vått gräs nu, och äpplen. Typiska höstdofter, tyckte Moa. Hon såg dimma som försiktigt började smyga sig fram över gräset och mellan buskar och träd, som om det var ett levande väsen som trevande utforskade sin omgivning. Vinden fick löven att prassla, ett ljud som påminde Moa om de vackra färger de snart skulle komma att anta, och att parken snart skulle vara täckt av ett lager av frost.

Moa drog kappan tätare runt sig där hon gick genom parken. Inte bara för kylans skull, parken var ingen trevlig plats så här sent på en tisdagskväll. På dagarna var parken ett underbart ställe för barnen att leka på med gungor och rutschkanor, sandlådor och klätterställningar. Där fanns en damm med guldfiskar, änder och andra fåglar som Moa inte kände till namnen på. Barnen brukade skrattande slänga brödbitar till både fiskar och fåglar i dammen. Ja, även för vuxna var parken ett populärt tillhåll. Här fanns gott om träd och buskar som gav svalka, perfekt för en picknick i det gröna en varm sommardag. En liten kiosk som serverade kaffe, glass och andra godsaker fanns mitt i parken för den som inte ville ordna sin picknick själv. Men nu kändes parken nästan hotfull... Köp tillgång för att läsa mer

Skräcknovell på temat "det okända"

[0]
Inga användarrecensioner än.