Sockerinnehåll och pH i Coca-cola och juice | Labbrapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Estetiska programmet (ES) Årskurs 2
  • Naturkunskap 1b
  • B
  • 4
  • 923
  • PDF

Sockerinnehåll och pH i Coca-cola och juice | Labbrapport

Syftet med denna labbrapport är att få mer grundläggande kunskaper om vilken dryck som är sämst för tänderna av Coca Cola och apelsinjuice. Detta undersöks genom att pH-värdet i de olika dryckerna räknas ut.

Innehåll

Bakgrund
Syfte
Frågeställningar
Hypotes
Materiel
Genomförande eller Metod
Resultat
Analys
Källförteckning

Utdrag

BAKGRUND
Coca- colan har funnits sedan 1889 och är idag en populär dryck över hela världen. Man har tidigare hållit ingredienserna hemliga, och man skulle inte veta vad man egentligen drack. (Julander, Publicerad 15 feb 2011). Det krävs nio liter vatten för att göra en liter cola och det utgör en stor hälsofara. Colan är en väldigt sur vätske dryck som är farligt för våra skelett och tänder. För att ha fått den här söta smaken i colan så har man blandat apelsin, lime och citron aromer samt olika sötningsmedel (Hedman, tagen den 11 September 2015 08:41).
Om man dricker mycket coca-cola finns det stora risker att man ökar i vikt och kan samt leda till andra sjukdomar som tillexempel diabetes. Colan fräter otroligt på många olika sätt. Där man kan använda colan som kylväska, tar bort rost och man kan till och med kalka av toaletterna med.

Apelsinjuice har funnits i många år och människor idag har börjat öka intaget mer rikligare än vad man gjorde innan. Man konsumerar mer. Man ska i genomsnitt äta...

MATERIEL
- Apelsinjuice
- Coca Cola
- Våg
- Sockerbitar
- pH-indikator... Köp tillgång för att läsa mer

Sockerinnehåll och pH i Coca-cola och juice | Labbrapport

[0]
Inga användarrecensioner än.