Stoppa hemspråksundervisning! | Debattartikel

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Stoppa hemspråksundervisning! | Debattartikel

En kort debattartikel som tar ställning för att man bör stoppa hemspråksundervisning. Eleven lyfter fram vikten av integration i det svenska samhället och de stora samhällsutgifterna.

Utdrag

”De som kommer till sverige ska lära sig svenska , då är det svenska som ska vara deras modersmål” Richard Jomshof(SD). Flytningen till ett nytt land betyder det att börjar integrera med det nya samhället och språket för att vara en betydelsefull inslag i samhället.varför ska man få hemspråkundervisning i skolorna? Varför står sverige för alla dessa kostnader? Det är rätt att det är rättighet för varje person att kunna läsa och skriva i sitt modersmål men det är också inte något som sverige är tvungen att framför till alla invandrare.

I 1933 lämnade ny demokratik ett forslag i riksdagen att avskaffa hemspråkundervisning i skolorna och i detta forslag framläggde Ian Wachmeister denna statisktik ” Beräkningar vi fått genom utbildningsdepartememntets försorgs indikirar att kostnaden under 1991/1992 skulle ligga runt 726 miljöner kronor ” och det blir doubel kostnader nu... Köp tillgång för att läsa mer

Stoppa hemspråksundervisning! | Debattartikel

[0]
Inga användarrecensioner än.