Styrketräningens effekter | Fördjupningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Styrketräningens effekter | Fördjupningsuppgift

En kort fördjupningsuppgift som handlar om styrketräning och hur det påverkar oss mentalt och fysiskt. Här berättas både om vad styrketräning är, hur man ska tänka kring den och lägga upp den, samt om styrketräningens effekter.

Lärarens kommentar

Utförligt, bra gjort!

Utdrag

Under den senaste tiden har populariteten för styrketräning ökat massivt och allt fler människor har börjat ta hand om sina kroppar. Styrketräning har olika effekter på vår kropp och kan påverka oss både positivt och negativt. I denna text ska jag ta upp hur styrketräning påverkar vår hälsa, kroppsliga förmåga samt vår kropp.

Innan man börjar träna är det väldigt viktigt att man har klart för sig vad det är man vill uppnå med sin träning samt att veta vad ens träningen innebär. Vissa tränar för att må bättre medan andra måste träna för att deras yrke kräver det, exempelvis fotbollsspelare. Diverse fysiska aktiviteter ger olika sorters träning. Uthållighet, styrka och rörlighet är några exempel på vad vår kropp förbättrar vid träning. I denna text ska vi fokusera oss på styrka... Köp tillgång för att läsa mer

Styrketräningens effekter | Fördjupningsuppgift

[0]
Inga användarrecensioner än.