Tänjning, stretch och träning | Träningsprogram

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Tänjning, stretch och träning | Träningsprogram

Ett eget träningsprogram med fokus på tänjning, stretching och träningspass. Målet med träningen är en naturlig viktökning via uppbyggande av muskler. De olika passen beskrivs med illustrationer och tabeller och även kost, vila och sömn berörs.

Innehåll

Träningsprogram

- Träning (första månaden)
- Vikt
- Vila
- Sömn
- Kost
- Källor

Utdrag

I mitt träningsprogram har jag valt att dela upp olika kroppsdelar som jag tränar i olika dagar, samt liknande kroppsdelar tillsammans. Jag har valt att träna hela kroppen då jag vill gå upp i muskler överallt inte bara på t.ex. mina lår eller mina armar. (Obs! träningsprogrammet var skapat för april) Jag vill att min kropp ska se bra ut så allt måste tränas.

Jag börjar alla mina träningspass med en liten uppvärmning, då det är viktigt att inte utföra sin styrketräning när man är trött. Dels för att den ska förhindra skador som kan uppstå, om kroppen inte är tillräckligt varm och tänjbar (När individen värmer upp höjs temperaturen samt värmen i kroppen vilket medför en ökad rörlighet för kroppen då muskler samt leder öppnar upp sig). Men även så att kroppen är i fokus så att man kan prestera så bra som möjligt. En tredje anledning till varför man ska värma upp, beror på syreupptagningsförmågan. Om vi hoppar in i ett tungt träningspass på direkten kommer det bli svårt för oss att andas då vi känner oss andfådda. Men när vi värmer upp så går den känslan över då vi kommer in i något som kallas "den andra andningen"... Köp tillgång för att läsa mer

Tänjning, stretch och träning | Träningsprogram

[2]
Användarnas bedömningar
  • 2017-05-16
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    Bra, men förklarar inte fenomenet stretchning utförande.
  • 2016-06-01
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 1
    Väldigt bra skrivet, gillar allt