Temperaturens effekt på löslighet | Labbrapport | Naturkunskap

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Komvux
  • Naturkunskap 2
  • B
  • 3
  • 774
  • PDF

Temperaturens effekt på löslighet | Labbrapport | Naturkunskap

Denna labbrapport handlar om löslighet och hur den påverkas av temperatur. Här blandas socker och salt med vatten som har olika temperaturer, för att undersöka hur lätt kristallerna löses upp. Här diskuteras också hur det kommer sig att vissa ämnen löser sig bättre än andra vid olika temperaturer.

Lärarens kommentar

Jättebra, det saknades lite i diskussionen för ett A. Det var en frågeställning som glömdes bort att svaras på.

Innehåll

Inledning
Metod och material
Resultat
Diskussion
Källor

Utdrag

Metod och material
Vatten, salt, socker, kylskåp, kokplatta, hushållmått, blyertspenna, anteckningsblock och ett torrt, något att röra runt med och rengjort glas.
• Förbered kranvatten med tre olika temperaturer kylskåpskallt (5-10 grader), rumstempererat (15-25) och kokande vatten (90-100 grader).
• Ta ett tempererat vatten åtgången, fyll ett glas med kranvatten och häll i en känd mängd av ämnet som skall lösas i vattnet.
• Rör om upp till fem minuter och bedöm om ämnet är fullständigt löst.
• Anteckna den maximala mängd som går att lösa fullständigt utan bottensats.
• Upprepa för... Köp tillgång för att läsa mer

Temperaturens effekt på löslighet | Labbrapport | Naturkunskap

[0]
Inga användarrecensioner än.