Tid, livet är inte kronologiskt | Bokanalys

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 3
  • Svenska 3
  • C
  • 3
  • 1256
  • PDF

Tid, livet är inte kronologiskt | Bokanalys

En bokanalys av Sigge Eklunds och Alex Schulmans självbiografi "Tid, livet är inte kronologiskt" från 2015.

Lärarens kommentar

Innehållsmässigt förtjänar denna text egentligen ett ännu högre betyg för den är välskriven, intressant och analytisk. Den blir starkare mot slutet än i början men det är för att du där kommer med din egen analys och dina paralleller till ditt eget liv. Du ger även läsaren en bra bild av vad vi har att förvänta oss om vi läser denna bok. Utmärkt!

Citat behöver inte kursiveras; däremot skriver du dem alltid med anföringstecken, vilket du också gör i din text. Är det längre citat än max två meningar. använd blockcitat!

Språket växlar i din text. I vissa bitar är det bra och nyanserat; ibland ägnar du dig dock åt det man kallar satsradning = du skriver komma där det egentligen måste vara punkt och stor bokstav. Vissa meningsbyggnadsfel förekommer också.

Bra jobbat!

Utdrag

Tid är en självbiografi skriven av Alex Schulman och Sigge Eklund, de skriver om deras uppväxt och tiden de lever i nu. De skriver vartannat kapitel och första kapitlet handlar om Alex uppväxt med två föräldrar som det enda Alex ville var att de skulle älska varandra och älska Alex och hans bröder.

”Du äcklar mig.” ”Det är mamma som säger till pappa. Jag är sju år kanske. Det är en hisnande sak att säga, hur kan hon säga så? Jag är barnet som, sitter på golvet, jag är lite vid sidan om men jag hör allt och ser allt ” (sidan 20). Dessa tankar kommer till Alex när han ligger bredvid sin dotter Charlie i hennes säng, hon vill prata om saker som finns kvar i huvudet, hon vill prata minnen och det först Alex tänker på är hans mammas ord ”du äcklar mig”. Det enda Alex vill med sin dotter är att skapa goda minnen, han vill inte att det första Charlie ska tänka på är dåliga minnen. Han var alltid orolig för sina föräldrar att de inte älskade varandra, men Alex visste att pappa älskar mamma men mamma älskar inte pappa. Alex berättar anekdoter om när hans pappa full kör iväg med honom och hans mamma i Spanien. När Alex kliver ur bilen kliver han inte han springer ur bilen för han är rädd och då tar hans pappa tag i honom och slår honom med full kraft. Men Alex älskar fortfarande sin pappa men han är rädd för sin pappa.

Det första kapitlet bygger på många tillbaka blickar till Alex barndom ... Köp tillgång för att läsa mer

Tid, livet är inte kronologiskt | Bokanalys

[0]
Inga användarrecensioner än.