Träningsdagbok: Analys av resultat | Aktivitetsanalys

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Träningsdagbok: Analys av resultat | Aktivitetsanalys

En aktivitetsanalys där eleven analyserar sitt resultat av en periods träning som en del av sin träningsdagbok. Eleven resonerar också kring olika typer av styrkeövningar, med fokus på träning för magmuskler och armmuskler.

Utdrag

Det har nu gått 4 veckor och jag har jobbat mot mitt mål om att bli bättre och kunna göra fler situps utan att stanna. Jag har även tränat på plankan. Med två händer och på vars en hand. Jag ser rätt så stora resultat på båda övningar. Under första veckan tog jag tid på plankan, även räknade hur många situps jag klarade utan att stanna. Resultat efter vecka 1 såg ut såhär. Situps: 20st Planka (båda händer): 1.30min Planka (höger): 0.55 s och (vänster): 1.02 min. Man kan väl säga att folk som tränar medel intensivt ska kunna ligga någonstans runt dessa tider. kanske mer antal situps beror person till person.

Det man kan säga är att jag har haft mer fördel än vissa andra som också håller på med denna uppgiften det är p.g.a. av att jag själv tränar ca 11 pass om veckan. Under dessa 11 pass så tränar jag situps och plankan. Det är inte så att jag har hållit på med detta 2 gånger i veckan utan det har varit nästan varje dag. Då jag har alltid ökat med 3 extra situps för att klara där jag vill vara. Under träningarna kör vi inte så mycket plankan men jag har gjort det utanför handbollen. Detta är inte något jag bara kommer sluta med efter, utan jag kommer fortfarande hålla på och träna. För varje månad som går sätter jag upp nya mål.

Under dessa 4 veckorna har jag faktiskt jobbat ganska så tufft. Eftersom jag är en person om jag sätter upp ett mål så ska jag klara det. Jag har även fått hjälp varje gång ja har tränat vilket har lett till att det har varit mycket roligare att utföra övningarna. Om vi börjar då första ta övning 1 som var situps. Anledningen till varför jag valde situps är för det är det enda jag verkligen suger på. Jag får kramp i magen ganska fort. Mina lagkamrater klarar runt 50 st utan problem och sen kommer jag som inte klarar ens 20 st. Jag har... Köp tillgång för att läsa mer

Träningsdagbok: Analys av resultat | Aktivitetsanalys

[2]
Användarnas bedömningar
  • 2015-05-21
    Skriven av Elev på Årskurs 9
    Behövde verkligen inspiration till att göra min träningsdagbok, vilket jag tycker jag har fått på den här uppsatsen.
  • 2016-11-01
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa