Träningsprojekt: Joggning och cykling

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Träningsdagbok, Träningsprogram: Träningsprojekt: Joggning och cykling

Ett träningsprojekt som handlar om och fokuserar på joggning och cykling. Här berättar eleven om planeringen av träningen, resonerar kring kost och hälsa samt berättar i dagboksform om träningen och resultaten.

Innehåll

Träningsprojekt

- Utvärdering
- Mina aktiviteter
- Förändring i livsstilen
- Träning under perioden
- Resultatet
- Planering
- Dagbok
- Källförteckning

Utdrag

Utvärdering:
Jag valde att fokusera på joggning och cykling för mitt träningsprojekt med temat kondition. Målet jag hade bestämt var att springa sju kilometer på under 35 minuter. Träningen pågick för 4 veckor och i slutet gjorde jag ett efter test som visades om jag hade klarat målet. Jag valde denna mål för att jag vill förbättra konditionen inför min gymnasieprojektet i 3:an som handlar om bland annat kondition och cykling. Jag gör träningen även för min allmänna välbefinnande och hälsa.

Mina Aktiviteter:
Joggning ger dig energi och förbättrar även din mentala hälsa (http://aktivtraning.se/). Jag valde löpning för att det är ett lätt sätt att träna upp kroppen. Det är till och med en ut av de mest energi krävande träningssorter man kan göra. Det förbättrar din syreupptagningsförmåga eftersom det tränar upp din kondition och konditionsträning leder till de största hälsovinsterna. Joggning är en klassikt Aerobt arbete vilket betyder att kroppen har tillgång till syre under träningen. Mina träningspass är Aerobt eftersom jag utför inget hårt arbete som gör att kroppen kan inte tillgodose syrebehovet. Men joggning fortfarande kräver en hel del från kroppen eftersom det leder till stryk på dina knä och fotleder. Det är därför jag valde inte göra mina träningspass intill varandra utan att ha de utsprida och att inte bara jogga... Köp tillgång för att läsa mer

Träningsprojekt: Joggning och cykling

[1]
Användarnas bedömningar
  • 2016-06-10
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    Den gav bra struktur på träningschemat och planering.

Material relaterade till Träningsprojekt: Joggning och cykling.