Trelleborgs näringsliv | Utveckling genom åren

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 1
  • Företagsekonomi 1
  • A
  • 11
  • 1879
  • PDF

Fördjupningsarbete: Trelleborgs näringsliv | Utveckling genom åren

Ett fördjupningsarbete som undersöker Trelleborgs näringsliv. Fokus ligger bland annat på hur staden har utvecklat från att ha förlorat sin stadsrättighet till att ha en av landets största hamnar. Eleven beskriver stadens utveckling med utgångspunkt i 150 år sedan (1867), 50 år sedan (1963), idag (2013) och i framtiden.

Lärarens kommentar

Mycket bra skrivet, du har tagit med allt som behövs! A.

Innehåll

- Inledande sammanfattning 1
- Inledning 2
- Syfte 2
- Metod och Teori 2
- Avhandling 3
- Trelleborg för 150 år sedan 4
- Trelleborg för 50 år sedan 5
- Trelleborg idag 6
- Trelleborg i framtiden 7
- Slutsatser 8
- Källförteckning

Utdrag

Inledande sammanfattning:
I den här arbetet kommer du få läsa om Trelleborgs näringsliv. Hur staden utvecklades från att ha förlorat sin stadsrättighet till att ha en av landets största hamn. Du följer Trelleborg genom 1800 talet, 1900 talet till nutiden och( reflektera fram till framtiden). I arbetet får du en bra uppfattning av de nya järnvägarna som fick människorna att transportera varor snabbare än förr.

Trelleborg utvecklas till ett bättre samhälle under årtalen från jordbruk-, industri- till
tjänstesamhälle. Handeln i staden var en av de viktigaste yrken. Handeln gick väldigt bra för invånaran i Trelleborg, eftersom de hade fiskrik sill som de transporterade till Tyskland.

Invånaran har ökat hastigt, speciellt under åren då Trelleborg var ett Industrisamhälle. Därav att Trelleborg har både hav, landsbygd och industrin som är billigare än i storstäderna.

2.0 Inledning
Jag har under en längre tid studerat och letat fakta om Trelleborgs näringsliv. I arbetet analyserar jag utvecklingen genom åren, vad som har hänt i Trelleborg sedan 100 år och 50 år tillbaka. Du får också läsa om nutiden och framtiden. Hur det gick för handeln, hamnen och andra förändringar som skett under de olika årtalen. Samt hur ett samhälle förändras till ett annat.

2.1 Syfte
Syftet med denna rapport är att få en bättre insikt på hur Trelleborgs näringsliv har utvecklats. Jag ville också få en förståelse hur samhället är idag, vad som har påverkat utvecklingen samt Trelleborgs bästa sida... Köp tillgång för att läsa mer

Trelleborgs näringsliv | Utveckling genom åren

[0]
Inga användarrecensioner än.