Typer av bröd | Jämförelse

- Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) Årskurs 1
- Annat
- B
- 1
- 321
Typer av bröd | Jämförelse
Eleven gjort en jämförelse av olika typer av bröd. Hon har undersökt priset, fiber- och sockerinnehåll.
Eleven går i årskurs 1 på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Utdrag
Alla bröden i vår undersökning var producerade i Sverige, vilket är bra. Om bröden hade varit producerade utanför Sverige hade transporten från bageri till affär troligen varit längre. En längre transportsträcka påverkar naturen mer för att då släpps mer avgaser ut i miljön. Avgaserna påverkar ozonlagret och ökar växthuseffekten.
Jag har valt ut det brödet som jag har tyckt varit bäst hos tre olika faktorer: miljö, hälsa och ekonomi. Det bröd som påverkar miljön minst är det bröd där transporten har varit kortast eller haft minst påverkan på miljön. Men eftersom du behöver åka till affären för att köpa antingen ingredienser eller själva brödet så hade inget av bröden kortast transport. Däremot så hade det........ Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in